Google

vrijdag 25 mei 2007

Is mijn software wel up-to-date?

Heb je je ooit al eens afgevraagd of al de software op je PC / laptop wel up-to-date is? En heb je geen zin om voor elk product afzonderlijk te controleren of de laatste patches wel zijn geïnstalleerd?
Ga dan eens naar de website van Secunia. Dit beveiligingsbedrijf heeft niet alleen overzichten van veiligheidslekken in honderden verschillende software producten, maar heeft sinds enige tijd ook de
Secunia Software Inspector. Dit is een handig tooltje dat gebruik maakt van een Java applet om de PC / laptop te scannen op onveilige versies van bekende software producten (zoals Windows, MS Office, diverse browsers en plugins, etc.).
Heb je Windows 2000 / 2003 / XP, Sun Java JRE 1.5.0_06 of nieuwer, en gebruik je een moderne browser, dan scant de Secunia Software Inspector in een paar minuten je PC / laptop, en produceert een net overzicht van de onderzochten software.

NB: de
Secunia Software Inspector kijkt alleen of bepaalde bekende software producten wel up-to-date zijn, het scant dus niet op virussen of andere digitale ellende. Gebruik dus altijd anti-virus software en anti-malware software, want de Secunia Software Inspector is geen vervanger van die producten, maar slechts een handige aanvulling er op.

Geen opmerkingen: